HTML

KütyüMánia

Minden ami Kütyü, Tech. Legfrissebb hírek, pletykák, tesztek, vélemények! Független portál! 0-24

Facebook

2013.10.03. 21:33 KNAkos

Hype: Hajlított kijelzős telefonon dolgozik a Samsung

A Samsung telefonjairól valószínűleg egyikőnknek sem az innováció jut eszébe. Azonban, ha az alábbí találgatás igaznak bizonyul, mégis csak láthatunk valami igazán forradalmit a koreaiaktól. Nemrég nyújtott be a cég egy szabadalmat, amin egy hajlított kijelzőt láthattunk. Továbbá a Note 3 bejelentés után D.J. Lee bejelentette, hogy a cég idén októberben bemutat egy hajlított kijelzős mobilt. Bár a Nexus S-nél már volt hajlítás az elején, azért reméljük, az új Samsung modellnél már látványosabb lesz a dolog. 

smartphone-with-curved-flexible-OLED-display.jpg

Hogy mire lesz jó ez az egész, csak a Samsungon múlik, lehet, hogy remek új, használható funkciókat hozhat, amik végre nem csak parasztvakításként fognak szolgálni. 

6 komment

Címkék: samsung innováció kijelző curve hajlitott


A bejegyzés trackback címe:

https://kmania.blog.hu/api/trackback/id/tr845550496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2013.10.04. 18:01:48

"A Samsung telefonjairól valószínűleg egyikőnknek sem az innováció jut eszébe."

Ez ugye csak afféle provokatív felütés, amit magad sem hiszel, de leírod, mert "szokták mondani az ellentáborba tartozók", és akkor biztosan igaz is, de ha más nem egy kommentet vkinek biztos megér. Ugye?

"Hogy mire lesz jó ez az egész, csak a Samsungon múlik..."

Már rég megmondták, h mire lesz jó, ugyanis ez a képen látható készülék kb. 1 éve kész, prototípusként be lett mutatva és el is mondták, h ezzel mi a cél.

Ha nem figyeltél, sajnos nem segíthetek...

KNAkos 2013.10.04. 18:14:12

@klarky: látom te az a típus vagy, akinek innovációnak számít egy nagyobb kijelzővel ellátott, vagy egy szemgesztusokkal irányítható böngésző. Az innováció nálam azt jelenti, hogy egy olyan újdonság, amitől mindenkinek leesik az álla. Nemhogy a Samsungtól, a konkurrensektől sem láthattunk ilyen jó sok ideje.
A másik mondat alatt azt értettem, hogy ez még így nem nagy was ist das, de lehet hogy kiforr és később ezen a vonalon elindulva a Samsung tud valami maradandót alkotni.

Szép napot!

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2013.10.04. 19:07:42

@KNAkos: Nem az a típus vagyok akit említettél, hanem az, aki nem bagatellizálja el a dolgokat, elismerem a törekvéseket is (még akkor is ha az nem hoz látványos sikereket, esetleg ilyen-olyan okból be is bukik a dolog) és pláne nem merem a világ egyik, (ha nem a legnagyobb) gyártóját lehúzni ezen a téren.

Nem is értem, te hogy veszed a bátorságot, milyen adatokból dolgozol, honnan szeded a forrást és ha már a Samsung nem innovál, akkor mégis szerinted mely gyártó(k) viszik manapság a lángot?

Emlékszel még arra, h 15-20 éve mi volt a Samsung? Max. egy fura nevű mikró, meg egy másolós kazettás magnó. Ma ők szállítják a világ legtöbb cuccába az alkatrészt kijelzőtől az akksiig, a memóriától a processzorig úgy, hogy közben szép lassan betérdeltetik az egész világot Windows -ostól, Apple -östől, BlackBerry -stől.

És nem. Nincs Samsung telefonom, egész más típust használok, csak már hülyét kapok az ilyen cikkektől...

KNAkos 2013.10.04. 19:19:08

@klarky: Ezeket a törekvéseket én is elismerem. Szerintem jelenleg egyik telefongyártó sem innovál, amiatt stagnál a technológia, hogy kamerafelbontásban, processzor gyorsaságban meg képernyőméretben versenyeznek egymással, ami nevetséges, hiszen egy átlagos felhasználónak ezekből semmi sem szolgálja az érdekeit. Vannak remek próbálkozások, a darabokból összerakható telefon például, de ezek leragadnak a koncept szinten, mivel a radikális lépések kockázatosak a nagy gyártóknak, és inkább egy 8 magis processzorral frissitik, hogy nyálazzanak rá az emberek. Szerintem az utolsó innovatív dolog ezen a téren: a multitouch kijelző.

Shopping 2013.10.04. 22:39:24

@KNAkos: Innoválnak azok, te csak ne aggódj!
Csak b@sznak egyből piacra dobni az újdonságokat. Szépen lassan csepegtetik, hogy fél évente új modellként el tudjanak minél többet adni.

barli 2013.10.04. 23:51:50

én speciel annak örülnék, ha arra használnák ezt a technológiát, hogy nem törne rapityára a teló, ha leesik.

Az innovációról: a Samsung annyiból innovatív, hogy öutána mennek a többiek. Kitalálták a tepsit, ez elég. Ennyi erövel az apple sem talált ki semmi újat, csak új piacot teremtett. Mobilteló volt, pda volt, ök csak összehozták a kettöt és ügyesen odaadták az átlagembernek a businessmanek helyett.
süti beállítások módosítása