HTML

KütyüMánia

Minden ami Kütyü, Tech. Legfrissebb hírek, pletykák, tesztek, vélemények! Független portál! 0-24

Facebook

2012.04.02. 12:51 gferi

Legjobb és legfontosabb Android appok

Mivel barátaim közül egyre többen térnek át iOS-ről Androidra, gondoltam ideje lenne írni egy cikket arról, hogy mégis melyik Android appok azok, amelyek feltétlenül szükségesek. A teljesen nyílvánvaló első helyezettet, a Facebook appot nem fogom teljesen feleslegesen említeni, ez már úgyis vagy előre telepítve van a telefonon, vagy legelsőként telepítik az új Android-júzerek.

Ebben a cikkben megpróbálok majd kitérni olyan appokra, melyekről egyik telefonos oprendszer régi/új felhasználói sem hallhattak még sokat, de azért a kicsit nyílvánvalóbb és ismertebb appokról ejtek majd néhány szót.

 

Íme tehát:

1. Go Launcher Ex - ingyenes

 

Egy Samsung Galaxy S2 büszke tulajdonosa vagyok, én nem is lehetnék a telefonnal boldogabb, de azért lássuk be: a gyárilag telepített TouchWiz felület messze a legrusnyább telefonos felhasználói felület, amit telefongyártónak valaha volt pofája felrakni mobiltelefonra. Kicsit olyannak tűnik nekem, mint az amerikai tinifilmekben a ronda-de-jófej lány, akivel valóban nagyon jól ellehet lenni, de azért nem akarnak vele mutatkozni a srácok. No de mi lenne, ha a ronda csajból csinálnánk egy bombázót? Pont erre van nekünk a Go Launcher Ex. Pillanatokon belül széppé varázsolja a felhasználói felületünket, mindent belehet állítani benne, a lapozási animációtól egészen addig, hogy hogyan akarjuk feloldani a telefont ha egyszer lockoltuk. 

SC20120401-233711.png

Én a parasztos Samsungos lockscreen helyett inkább ezt választottam, plusz két pont jár azért, hogy minden lehetőség testreszabható, és hogy a kis lakat buborékja töltöttségi állapottól függően színeződik kéktől egészen pirosig.

Van az appnak amúgy egy külön kis Appstore-ja, ahonnan letölthetünk különböző témákat, háttereket és lockscreeneket, bár azért van amelyikért fizetni kell.

Nem szabad megfeledkezni az apphoz járó widgetekről sem, ezekből is van már alapból telepített és Storeból telepíthető. Én a Switch és Contacts nevű widgeteket használom ebből a gyűjteményből, előbbi egy 1x4-es gombsorral látja el képernyőnket ahonnan bármikor ki-be kapcsolhatjuk a Wifi-t, Bluetooth-t, adatforgalmat vagy akár a tetheringet (természetesen ez is teljesen testreszabható), utóbbi pedig egy 3 kontaktból alló, görgethető kedvencek-lista portrékkal.

2. mysms - ingyenes

 

SC20120401-234936_1.png

Az Androidnak köszönhetően a gyári appokat, mint például az SMS appot is teljesen helyettesíthetjük más appokkal. Nálam az SMS-funkciót ezért a mysms látja el. Röviden összefoglalva egy sima SMS-app, amely kinézetre hasonlít valamennyire az iOS SMS-appjára (bár mivel ez Android, ehhez is tölthetünk különböző témákat). De nem csak a kinézete miatt ő a nyerő nálam, hanem két másik dolog miatt is; Az egyik ok, hogy üzeneteinket kétféleképpen tudjuk elküldeni: hálózaton vagy (másik mysms felhasználónak) interneten keresztül, utóbbi természetesen díjtalan. A másik ok, amiért jobban szeretem a gyári megoldásnál az, hogy amennyiben esetleg hálózaton akarnánk küldeni MMS-t, nem sima MMS-ként küldi az üzenetet, hanem feltölti az internetre és egy linket küld kontaktunknak, természetesen mindezt ingyé' (azaz egy SMS árát mégiscsak kifizetteti velünk...)

SC20120401-235144_2.png

Jár hozzá egy egészen pofás SMS-widget is, de én ezt személy szerint feleslegesnek tartom, mivel én a fentebb látható lockscreen-t használom és így egyből unlock után betudok lépni a mysms-be.

3. Dolphin Browser HD

Úgy veszem észre, hogy sok embernek nem tetszik a gyári böngésző, és ezeknek az embereknek szeretném ajánlani a Dolphin Browser-t. Én gyorsabbnak érzem, mint a sima Androidos böngészőt, de ami legfontosabb: teletömték fícsörökkel: egyrészt előre beállított gesztúrákkal juthatunk el kedvenc oldalainkra, de nekem még jobban tetszik a tab-os böngészés valamint add-onok telepítésének lehetősége. Ezek közé tartoznak olyan add-onok mint például egy gomb, amely segítségével úgy viselkedik az Androidos böngészőnk mint egy asztali böngésző, vagy a külön pdf-olvasó.

SC20120401-235732.png

4. JuicePlotter - ingyenes

SC20120402-000622.png

Ez talán az az app, amit a nap folyamán legtöbbször használok, de legkevesebb ideig, mégis a leghasznosabb az összes telepített appom közül. A JuicePlotter nagyjából egy nap megfigyelés után megtudja mondani nekünk, hogy mennyi időt fog még bírni az akksink (ezt akár a homescreenen is láthatjuk a widget segítségével), valamint hogy mikor mennyire intenzíven használtuk a telefonunkat. 
Nem tudom elmondani, hányszor mentett már meg az, hogy tudtam, munka előtt azért még illene tölteni egy kis ideig a telefont, nehogy még hazaindulás előtt lemerüljek.

5. WhatsApp/Viber/Skype - ingyenes

Ezeket az appokat szerintem senkinek sem kell, hogy különösebben bemutassam, de akik neadjisten Symbianos telefont használtak eddig, azoknak íme egy rövid leírás: 

WhatsApp: egy üzenetküldő app, megtalálható iOS-re és Androidra is. Ingyenes üzeneteket tudunk vele küldeni ismerőseinknek, akik szintén letöltötték az appot.

Viber: hasonlít a WhatsApp-ra, de itt még hívásokat is tudunk bonyolítani kedvenc ismerőseinkkel, 3G hálózaton keresztül is.

Skype: na ez már tényleg mindent tud, videotelefonálhatunk is vele, és a másik félnek nem is kell feltétlenül telefonközelben lennie, mert ugye asztali gépekre is van Skype kliens. 

SC20120402-000402.png

 

6. Any.DO - ingyenes

SC20120402-000551.png

Ez az app különösen tetszik, leginkább azért, mert valami pofátlanul egyszerű. Fogjuk, beírjuk mikor kell mit csinálnunk, beállíthatunk hozzá emlékeztetőt, megjegyzést, és ha készen van töröljük. 
Mint látható, a mai napon kellett volna valamit csinálnom a sütővel. Sajnos nem sikerült teljesítenem a feladatot. 

Mint a legtöbb apphoz amit itt felsoroltam, hozzá is jár widget, ami kiírja nekünk, épp melyik feladatot nem teljesítettük. 

Kis extra az appban: amennyiben nem válaszoltunk egy hívásra, kidob egy ablakot, hogy az adott személyt azonnal felhívjuk-e, vagy esetleg akarunk-e egy emlékeztetőt állítani magunknak. De ignorálhatjuk is a francba.

7. Pulse - ingyenes

SC20120402-000110.png

A Pulse egy renkdívül innovatív RSS-hírolvasó. Választhatunk alapból megadott csatornák közül, de megadhatjuk a sajátjainkat is. 

Legjobb benne a használata, mivel fel-le illetve jobbra-balra kell húzogatni a kockákat hogy egy-egy feed régebbi-újabb bejegyzéseit olvashassuk, ami eleinte még a reggeli kávé előtti zombi-módban is móka.

Mindezt widget formájában is megkaphatjuk, ha netán túl lusták lennénk belépni az appba!

8. Onavo

SC20120402-000635.png

Az Onavo az egyik legösszetetteb adatforgalomfigyelő app, Minden egyes appot megfigyel, és ha úgy állítottuk be, szól, ha az valamelyik gyanúsan sok adatforgalmat generál. Egyetlen probléma vele, hogy a Dolphin Browserre mindig kidobja a "data hogger" figyelmeztetést, úgyhogy kénytelen voltam kikapcsolni alternatív böngészőm figyelését.

Jár még hozzá 3 widget is, az egyik a fent látható képernyőt rakja ki homescreenünkre, a másik kettő pedig a havi, illetve a jelenlegi adatforgalmunkat mutatja. 

9. Sleep As Android

SC20120402-000652.png

Még anno, amikor iPhone 3G-m volt nem tudtam reggel felkelni egy SleepCycle című app segítsége nélkül. Nagyjából annyit csinált, hogy este lefekvés előtt rádugtam töltőre, beraktam a párnám alá és az app figyelte az éjszakai mozgolódásomat.
Alvás közben átmegyünk több "mély" és "éber" fázison, előbbiben nyílván mélyebben alszunk és alig mozgunk, utóbbiban pedig könnyebben ébredünk fel és sokat mozgolódunk. Az ilyen "éber" fázisokban könnyebb felébredni, és ezért figyeli telefonunk beépített szenzorai segítségével mozgolódásunkat.
Ezért ha például megadtuk, hogy szeretnénk fél 8-kor felkelni, 7-től elkezd minket kelteni az app, amennyiben elkezdünk sokat mozgolódni, így is megsegítve ébredésünket.

Ébredés után pedig megnézhetjük, mennyire aludtunk mélyen az éjjel, és összevethetjük a haverokkal, ki mennyire jó alvó. Igazi közösségi élmény!

Ahogyan láthatjuk az ábrán, én meglehetősen nagy naplopó vagyok, egy alkalom kivételével mindig kilenckor vagy azután keltem.

Szólj hozzá!

Címkék: hd legjobb dolphin browser legfontosabb juice leghasznosabb plotter android app go launcher ex mysms onavo


A bejegyzés trackback címe:

https://kmania.blog.hu/api/trackback/id/tr804355158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása