HTML

KütyüMánia

Minden ami Kütyü, Tech. Legfrissebb hírek, pletykák, tesztek, vélemények! Független portál! 0-24

Facebook

2013.10.02. 06:30 dew-ree

TESZT: Jaybird Bluebuds X - bluetooth fülhallgató

Használod egy hétig és elkezd kerülgetni a hányinger amikor egy hagyományos fülhallgatóra gondolsz. Olyan érzés váltani vezetékes fülhallgatóról bluetooth-osra, mint egy hosszú síelés után átvenni a síbakancsot és belebújni egy nike hyperfeel zokni-cipőbe. Ameddig nem próbálod ki, el sem tudod elképzelni, hogy eddig mennyire is zavart téged az a drót, ami valahogyan mindig rossz helyen van. De hát az ember könnyen hozászokik a jóhoz. Íme kategóriájának a csúcsa, az amerikai triatlon válogatott ajánlásával a Jaybird (ez a márka) Bluebuds X (ez a típus)! Gyengébbeknek: Minden Bluebuds X-et a Jaybird gyárt, de nem minden Jaybird termék Bluebuds X.

1_1.jpg

Már maga a doboza is magas minőséget sugall. (Azért franciául van a felirat a dobozon mert svájcban lett vásárolva a termék.) De a amikor előkerül a füles az összes tartozékával, már mindeki biztos lehet benne, hogy egy prémium kategóriás terméket fog a kezében. Sokaknak talán fel sem tűnnek, a magas minőségű anyagok és az okosan kitalált csomagolás, de ez határozza meg az első benyomást, ami ebben az esetben 10/10.

2_1.jpg

A doboz tartalma: használati útmutató, micro-usb töltő (nagyon menő "tészta"kábel), mágneses tartó doboz, 3pár gumifeltét + 3 pár bizonsági fülpárna (kicsi,közepes,nagy), 2db műanyag kábelrendező csat és maga a fülhallgató. Számomra könnyű volt kiválasztani a megfelelő gumi kiegészítőket, mind a kettőből a kicsi kellet. A feltöltéshez a töltő egyik felét a jobboldali fülhallgatón található kis ajtócska mögötti nyilásba kell dugni, a másik végét pedig egy usb-be. Nagyon gyorsan feltöltődik, de a lemerítéséhez legalább 8-9 óra aktív használatra lesz szükség.(Ez azt jelenti, hogy egy kis odafigyeléssel, egy Budapest-New York repülő útat is ki fog bírni.)

3_1.jpg

Egy szó mint száz: nagyon nagyot szól a füles. A Htc One-hoz kapott in-ear fülhallgatómmal össze sem tudom hasonlítani. A Bluebuds annyival részletgazdagabb, hogy úgy tűnik mintha eddig ugyanannak a számnak csak az akkusztikus verzióját hallgattam volna. Nagyon egyszerüen lehet párosítani, bármilyen bluetooth-os zenelejátszóhoz, legyen az iPhone, notebook, vagy egy sima, mezei Nokia, működni fog. A kábelen található egy kis távirányitó amin egy csomó hasznos funkciót tudunk állítani (hanegerő fel/le, szám előre/hátra, ki/be kapcsolás, play/stop) és még egy meglepően jó mikrofont is belepréseltek, aminek segítségével könnyedén hands-free tudunk telefonálni. A fülest fül alatt (under-ear) és fül fölött (over-ear) egyaránt lehet használni. Igy-is úgy-is kényelmes, de ajánlatos az összekötő kábelt a fejünk mögött hordani, különben elég bénán fog kinézni a viselője. Teljesen egyértelmű, hogy egy in-ear fülhalgató sosem lesz olyan kényelmes, mint egy on- vagy over-ear, de tipusához képest nagyon kellemes hordani. Sportoláshoz meg egyszerüen nincs jobb fülhalgató az egész piacon. Nincs hosszú kábel, a műanyag szűkítők és a biztonsági fülpárná jóvoltából, olyan stabilan van a fülünkben, hogy nyugodtan ciganykerekezhetünk is velük, meg sem fognak mozdulni.

Screen Shot 2013-10-01 at 8.49.53 PM.png

A fülhallgatót kettő színben (fekete/fehér) lehet megvásárolni. Magyarországon hivatlosan csak az apple-től lehet megrendelni, mindössze 49.000 ft-ért, de amennyiben fehér színben szeretnénk megkaparintani, kifizethetjük érte a hungary-only 6.669 ft-felárat. (A világ minden más ország apple stroe-jában tudják, hogy nem kerül több pénzbe valamit fekete helyett fehérre fújni.)

Számszerűsítve:

Kényelem: 8/10

Minőség: 9/10

Használhatóság :10/10

Összesen: 9/10

Olcsó húsnak híg a leve... Ez fülhalgató viszont a maga 50.000 ft-os árával inkább a (nagyon)drága kategóriába tartozik, de cserébe olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál.

Szólj hozzá!

Címkék: teszt magyar fülhallgató magyarul 2013 in ear USA X Jaybird Bluebuds


A bejegyzés trackback címe:

https://kmania.blog.hu/api/trackback/id/tr965545063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása