HTML

KütyüMánia

Minden ami Kütyü, Tech. Legfrissebb hírek, pletykák, tesztek, vélemények! Független portál! 0-24

Facebook

2014.01.06. 20:09 KNAkos

Tudtad-e, hogy tele van bacilusokkal a kütyüd? Semmi pánik! ÚJ Gorilla Glass van készülőben

Egy elég elborzasztó ténnyel kell, hogy sokkoljuk a kedves olvasókat. Kütyüink, de főleg okostelefonjaink felületén hemzsegnek a bacilusok. Kutatók szerint egy átlagos készülék érintőképernyőjén több baktérium élősködik, mint egy irodai WC ülőkén. Ez még mind semmi, ugyanis, ha harciegységekben (hogy ne a terminus technicust, azaz Staphylococcus aureus-t kelljen használni) akarjuk kifejezni, 600 egység jut egy okostelefon kijelzőjére, míg az ülőkére mindössze 20. Ennek oka, hogy készülékeinket midnenhova magunkkal hordjuk, hogy gyűjtsék az egészségtelenebbnél egészségtelenebb élősködőket, veszélye pedig, hogy a használatuk után nem mosunk kezet, valamint ezeket a leghigénikusabb helyeinkre (pl. Ágy) is magunkkal visszük.

IPAD_2673684b.jpg

Mindezek ellenére ki az, aki minden telefonálás után kezet akar mosni? Ahhoz is túl elfoglaltak vagyunk, hogy minden használat után fertőtlenítsük kütyüinket. A megoldást a Gorilla Glass gyártója hozza el nekünk vadiúj fejlesztésével! Részletek a tovább után.

Bizonyára mindenki ismeri a Gorilla Glasst. Ha máshonnan nem, elárulom, hogy a minimum középkategóriás kütyükbe szinte már egytől-egyig a Corning nevű cég szuperszívós üvegét szerelik. Jelenleg a 3. generációnál tartanak, a mai napon pedig egy új fejlesztésről adtak hírt. 

12457_Corning_GorillaGlass_Wallpaper1_1600x900-660x350.jpgEddig a cél az volt, hogy minél nagyobb ütést bírjon ki a termék, minél kevésbé törjön. Úgy tűnik, most egy másik irányba is elkezdték fejleszteni terméküket, és egy speciális bevonatot tesztelnek, ami nem hagyja, hogy az üvegen elszaporodjon a

penész, baktérium, alga vagy gomba.

 

giphy.gif

Ez nem csak az átlagfelhasználó gondját oldaná meg, hanem használható lehetne például korházakban is, ahol még esszenciálisabb a tisztaság. A technológiáról nem sokat mondtak, annyit tudunk, hogy egy ionikus ezüstréteggel vonják be az üveget, ami minimalizálja az élősködők kialakulását. A gyártó szerint ezek rengeteg megbetegedésért felelősek, és a taszító üveg hamar szabvánnyá válik majd. Kiemelik, hogy ez a réteg nem kopik le soha, és életreszóló védelmet nyújt.

corning-antimicrobial-Gorilla-glass.pngA megjelenésről a "közeli jövőn" kívül sajnos nincs információnk, reméljük minél hamarabb el tudják érni, hogy könnyen tömeggyártásba kerüljenek a védőréteges üvegek.

https://www.facebook.com/kmaniablog

1 komment

Címkék: bejelentés kütyü fejlesztés üveg baktérium védelem gorilla bacilus glass


A bejegyzés trackback címe:

https://kmania.blog.hu/api/trackback/id/tr415740176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Don Quixote de la Ferko 2014.01.07. 09:21:05

Vágd le a kezed. Akkor nem viszed fel a bacikat az Isteni Készülékedre.
süti beállítások módosítása