HTML

KütyüMánia

Minden ami Kütyü, Tech. Legfrissebb hírek, pletykák, tesztek, vélemények! Független portál! 0-24

Facebook

2013.10.06. 20:14 gferi

Hype: Windows 8 alatt futó Chrome OS-t tesztel a Google

A tegnap óta elérhető Dev Channel-es Chrome gyanúsan hasonlít a Google (másik) operációs rendszerére, a Chrome OS-re. A "The Verge" képei alapján, ha Metro módban indítjuk el a Chrome-ot egy Chrome OS-szerű interfész fog minket üdvözölni.

A bal alsó sarokban találjuk a "Start menüt", azaz a Chrome App Launchert, innen indíthatjuk el az összes alkalmazásunkat illetve innen érjük el a Chrome Store-t. 

Akárcsak a rendes Chrome OS-ben, az appok külön ablakban nyílnak, állítólag a későbbiekben pedig háttérképet is választhatunk.

chromeoswin87_1020_verge_super_wide.jpg
Eléggé egyértelműen azt szeretné ezzel elérni a Google, hogy az emberek megszokják és megkedveljék a Chrome OS-t, hogy több Chromebook-ot és Chromebox-ot tudjanak eladni.

Nekem mindenesetre nagyon tetszik az ötlet, elvégre ha netezek, YouTube-ot nézek, Play Music-ot használok, felesleges számomra a Windows-ökoszisztéma, és addig is ezt a letisztult és egyszerű interfészt láthatom. 
Mindemellett már lassan többször használom a Google Docs-ot mint az Office 2013-at, plusz levelezni is kizárólag Gmail-en szoktam, így a hozzám hasonló Google-raboknak tökéletes lehetőséget nyújt ez az interfész.

De mivel Dev Channel-ös verzióról beszélünk, sajnos meglehet, hogy stable-release-ként még jó ideig várhatunk a virtuális Chrome OS megjelenésére.

Szólj hozzá!

Címkék: google dev magyar channel chrome os Chrome OS


A bejegyzés trackback címe:

https://kmania.blog.hu/api/trackback/id/tr195554335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása