HTML

KütyüMánia

Minden ami Kütyü, Tech. Legfrissebb hírek, pletykák, tesztek, vélemények! Független portál! 0-24

Facebook

2013.09.30. 00:23 KNAkos

TIPP: Így hosszabíthatod meg kütyüd akksijának élettartamát

Fontos megjegyezni, hogy az új lithium-ion erőforrások sokban különböznek a régi nikkel alapú társaiktól, azonban ugyanúgy tönkre lehet őket tenni helytelen használattal. Összeszedtem a legfontosabb dolgokat, amikre érdemes odafigyelni a készülékeid akksijával kapcsolatban.

iOS-battery-logo.png

1. Rövidebb töltések

Ahelyett, hogy mindig lemerítenéd 0%-ra, jobb az akkumulátorodnak, ha gyakrabban, kevesebbet töltöd. Ennek ellenére nem szabad átesni a ló túloldalára. Tesztek kimutatták, hogy az arany középút 50%-nál van, így érheted el a legjobb hosszútávú eredményt.

2. Ne töltsd fel teljesen 

A lithium-ion akksikat nem kell 100%-ra feltölteni, a hosszú élettartam érdekében az a legjobb, ha 40-80% tartományig töltöd/meríted.

3. Havi 1 lemerítés

Kutatások szerint havonta egyszer addig kell meríteni az akksid, ameddig ki nem köpi a lelkét. Utána egy teli löket, és egy lépést tettél a tartós akkumulátor minőség felé.

4. Tartsd hidegen

Az akkumulátorok legnagyobb ellensége: A meleg. Próbálj meg odafigyelni, hogy ne a radiátoron tárold, a tűző napon ne hagyd kint a kütyüd.

Remélem segíthettem!

Szólj hozzá!

Címkék: telefon laptop meghosszabbítás akkumulátor élettartam akksi megőrzés lithium-ion


A bejegyzés trackback címe:

https://kmania.blog.hu/api/trackback/id/tr595540176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása