HTML

KütyüMánia

Minden ami Kütyü, Tech. Legfrissebb hírek, pletykák, tesztek, vélemények! Független portál! 0-24

Facebook

2012.04.08. 18:09 KNAkos

Acer Aspire Timeline Ultra M3 teszt

Az Acer ultrabook-ként reklámozza új laptopját, mivel vékonyabb, mint 2 cm, nem hittem, hogy 15 colnál hívhatnánk ultrabooknak, ezért azt csináltuk Bence barátommal, hogy kölcsön adom neki egy hétvégére a 13 colos macbook Air-emet, ő pedig cserébe odaadja a vadiúj usa import Acerjét. Dobozostól elhoztam tőle, és ahogyan kinyitottam és kipakoltam, rájöttem, hogy azok, akik szerint az Ultrabookok a MacBook Air halálát fogják okozni és ledarálják a PC piacot, még sosem tartottak a kezükben ilyet. 

Screen Shot 2012-04-08 at 6.07.15 PM.png

A teszt a tovább után kezdődik!

Dizájn és Billentyűzet:

Amikor kiemeltem a polikarbonát készüléket, semmilyen minőség érzetet nem keltett bennem. Az illesztések több mint gyengék, a forma körülbelül egy százezres Fujitsuhoz hasonlítható. A töltő továbbra is elég huszadik századi, hányinger kerülgetett az első ránézésnél. A műanyag ház ellenére rettentően nehéz. Kinyitottam. Komolyan? Numerikus billentyűzet egy laptopban? Nagyon rég óta nem volt non-Apple laptopom, azt hittem, hogy a legutóbbi PC-Laptop találkozásom óta történt valami előrelépés a használhatóság terén, de csalódnom kellett. Én nyitott vagyok minden újra, de ez semmi újat nem tudott mutatni, ha a boltban megnézném, ha ingyen vágnák hozzám, akkor sem kellene. 

Screen Shot 2012-04-08 at 6.08.16 PM.png

A nyomogatásuk már kicsit élvezetesebb, a MacBook Pro féle Soft-touch gombokat szerelték bele. Az enter-shift gombok borzasztó nagyok, a tab-shift-caps kicsi, a designerek valamit nagyon elszámoltak itt is. Még háttérvilágítás sincsen! VICCELNEK? Nem, ezzel indulnak harcba a MacBookok ellen! És valaki szerint óriási sikerük lesz. Trackpad: Felhábórítóan pontatlan, nem reszponzív, a multitouch egy nagy vicc, bár ez lehet, hogy a hiányzó driverek hibája, mert Windows laptopon még egyszer nem láttam rendesen működő gesztusokat. 

Kijelző:

Reméltem, hogy felháborodásomat majd a bekapcsolás után nyugtatni tudom, de a kijelzőt látva egy szó jutott az eszembe: Csalódottság. 15,6 colon 1366 x 768-as felbontás, az 101 ppi-t jelent, eléggé feltűnt használat közben, mivel a betűk bénák voltak, az ívek nagyon pixelesek. A látószög elég szegényes, nagyon el kell találni a kihajtás szögét, és a fejünket sem lehet sokat le-fel mozgatni, mivel már kevésbé lesz látható a tartalom. 

Screen Shot 2012-04-08 at 5.54.26 PM.png

Reméltem, hogy felháborodásomat majd a bekapcsolás után nyugtatni tudom, de a kijelzőt látva egy szó jutott az eszembe: Csalódottság. 15,6 colon 1366 x 768-as felbontás, az 101 ppi-t jelent, eléggé feltűnt használat közben, mivel a betűk bénák voltak, az ívek nagyon pixelesek. A látószög elég szegényes, nagyon el kell találni a kihajtás szögét, és a fejünket sem lehet sokat le-fel mozgatni, mivel már kevésbé lesz látható a tartalom. 

Teljesítmény:

Bence megvette a csúcs modellt, 256GB SSD-vel, 4GB RAM-al, 1.7GHz Intel Core i7-2637M CPU-val, és persze, az NVIDIA GT640M GPU-val, melyben 1GB-os video memory található. Ezt kicsit menő volt használni, a gyors bootolás után miden fénysebességgel megnyílt, egyszerre 20 megnyitott program után sem akadozott semmi. A wake/sleep funkciók gyorsan mentek, 1 másodperc alatt felállt a rendszer. Kellemes, hogy a készülék nem melegedett tovább a kellemesen langyosnál, a ventillátorok viszont olykor zavaróan hangosak voltak. Leszedtem pár Steamen megvásárolt játékomat, itt is kellemes csalódás ért, remekül vitt mindent a vas, Battlefield 3 30 fps-el, mid beállításokon már nem vidéki, főleg egy 2 centi vastag laptopon. Persze 30 perc alatt lemerült az előtte full-ra töltött aksi. Sima használatnál azonban nem merül jobban, mint a társai, sőt, talán kicsit tovább is bírta. 

Screen Shot 2012-04-08 at 6.04.36 PM.png


Összességében elmondhatjuk, hogy az Acer csinált egy úgynevezett Ultrabookot, de semmivel nem tér el egy rendes laptoptól, max vékonyabb, de az egész élményt elrontja a borzalmas design. A teljesítmény nagyon kielégítő, de ennyi pénzért már majdnem egy 15 colos MacBook Pro-t lehet kapni, ami fényévekkel jobb. (a hiányzó SSD-t remélhetőleg idén pótolják)

Bence csak annyit mondott, hogy bárcsak Air-t vett volna ennyi pénzért! Abból már a hipererőset is vehette volna ennyiért.

Design: 3/10 (viccen kívül)

Használhatóság: 5/10 (ilyen billentyűzettel a kutyának sem jó)

Teljesítmény: 9/10 (ezt tényleg odarakták!)

Ár/Érték Arány: 5/10 

Összesen: 5,5/10


Szólj hozzá!

Címkék: teszt magyar magyarul ultra timeline Ultrabook Acer Aspire Timeline Ultra M3 Macbook Air M3


A bejegyzés trackback címe:

https://kmania.blog.hu/api/trackback/id/tr764371638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása