HTML

KütyüMánia

Minden ami Kütyü, Tech. Legfrissebb hírek, pletykák, tesztek, vélemények! Független portál! 0-24

Facebook

2012.04.02. 00:25 KNAkos

Samsung Galaxy Note Teszt

Múlt héten András kollegám rendelkezésemre bocsátott egy Samsung Galaxy Note-ot. Bevallom először szkeptikusan álltam hozzá a készülékhez, mert úgy gondolom, hogy tabletnek kevés, telefonnak sok, amit nyújt. 5 napig volt nálam a telefon, ezalatt az idő alatt megpróbáltam rajta mindazokat csinálni, amit az iPademen és a HTC Sensationömön szoktam. Az alábbiakban megosztom veletek ezen napok alatt szerzett tapasztalataimat.

galaxynotepic.jpg

Hardver/Design:

A kétmagos Snapdragon processzor remekül végzi a dolgát, nem szaggat rajta semmi, minden rendben megnyílik, az Android fejletlenségéből adódó bugok azok, amiknél a telefon lefagy. Nálam ezek a hibák 3x előjöttek naponta, és általában csak a telefon újraindítása oldotta meg a problémát. Az 1GB ram remek választás volt, első osztályú élményt biztosít, tényleg minden ujjaim által kiadott parancsot követ a készülék. Egy 16 gigás modell került hozzám, rövidtávon elég volt, de szerintem hosszútávon kevés lesz a sok tartalomnak. A 3.0 Bluetoothot sajnos nem volt alkalmam letesztelni, mivel még kevés kütyüvel kompatibilis, de biztos vagyok benne, hogy nagy lépést tettek előre a vezetéknélküli adatátvitel terén. 

A Telefon méretei hagynak maguk után kivánni valót: NAGY. Slim nadrágot hordok, és eléggé kidudorodik, de szerintem ez minden nadrágban el fog ütni a combunk formájától. Hogy pontosítsak, a készülék 146.85 x 82.95 x 9.65mm. Ha nem táskával járunk, akkor készüljünk fel rá, hogy minden leülésnél attól félünk, hogy most fog eltörni vagy a következőnél. A műanyag érintésétől hülyét kapok, egyszerűen minden illúziónkat a minőségről eloszlatja. A Samsung designerei ezúttal sem tettek ki magukért, megkapjuk a könnyen tömeggyártható formát, olyan érzés kézben tartani, mintha egy játéktelefon lenne. A gombokat nehéz elérni, ha egykézzel operálunk a telefonon, dehát ugye ez félig egy tablet.

Kijelző:

Az 5,3 colos display nagyon szép, bár véleményem szerint kicsit túlszaturáltak a színek, de valaki ezt szereti, mert melegebb érzést ad a képeknek. A feketék viszont nagyon szépek, a fehérek valóságosak, világosak! A retina dispay szintjét nem hozza, az 1280 x 800-as felbontás kicsit kevés egy ekkora képernyőhöz. 

Először itt jöttek ki a "középút" problémái, mivel én a tabletemen szeretek újságot, könyveket és teljes weboldalakat olvasni. A Note ehhez nagyon kevés, viszont amire nagyon jó, az a játékok futtatása. Megadja a telefon mobilitását, viszont a Tablet nagyságát is. Minden máshoz túl nagy, csak két kézzel lehet kezelni, mivel egy ujj nem éri be az egész felületet.

Az S Pen nagyon jó kis kiegészítő, minden eddigi stylusnál pontosabb. Remek rajzokat lehet készíteni vele, íráshoz még mindig kevés, de pár jegyzetet felfirkanthatunk vele a Super AMOLED-re.

Screen Shot 2012-04-02 at 12.14.16 AM.png

Összességében egy kérdéses készüléket kaptunk a Samsungtól, mivel nincsen világos célközönség, inkább kísérleti modellnek nevezném. Ha valakinek tablet kell, akkor azért vesz, hogy nagyban csinálhassa a mindennapi dolgait. Ehhez túl kicsi. Ha valakinek okostelefon kell, akkor mindent egy kis készülékkel akar megoldani, ami mindig ott van nála. Ehhez túl nagy. Az elképzelés szép és jó, minőségi hardver, szoftver, de nem látom az értelmét. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire fog fogyni.

Design: 6/10

Használhatóság: 5/10

Operációs rendszer: 7/10

Kamera: 9/10

Összesen: 6,75/10

Kéne?: ABSZOLUT NEM

Szólj hozzá!

Címkék: teszt samsung friss cream 2012 smartphone android ice note galaxy sandwich


A bejegyzés trackback címe:

https://kmania.blog.hu/api/trackback/id/tr164355097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása