HTML

KütyüMánia

Minden ami Kütyü, Tech. Legfrissebb hírek, pletykák, tesztek, vélemények! Független portál! 0-24

Facebook

2013.10.18. 09:00 KNAkos

Hír: Itt az Ubuntu Touch OS

ubuntu-touch-os.jpgNagyon megkésve, de végre megérkezett az Ubuntu Touch OS.

Miért is megkésve? Az okostelefon forradalom már 6 éve megkezdődött, a későn érkezők, mint a Microsoft, példáján lehet látni, hogy milyen nehéz a két gigász tortájából elvenni egy szeletet. Főleg nagyon nehéz úgy, hogy a Canonical alternatív megoldásként kínálja a rendszert, amit Nexus 4-re, valamint Galaxy Nexusra telepíthetünk majd, házilag. Az cég ugyanis nem tudott összeszedni elegendő pénzt, hogy elindíthassa a saját okostelefonjának gyártását, így saját hardver nélkül indul csatába. Nem akarok ünneprontó lenni, de ebben a formában eléggé halálra van itélve. A Canonical viszont optimistán áll a dologohoz, állítása szerint jövőre jönnek az Ubuntu-s készülékek, de pontos infót ezekről nem kaptunk.

5 komment

Címkék: bejelentés os ubuntu touch megjelent


A bejegyzés trackback címe:

https://kmania.blog.hu/api/trackback/id/tr405582630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fda 2013.10.19. 00:31:02

Mondjuk ha lenne okostelefonom, és azon egy IGAZI linux futna, nem sokat gondolkodnék, hogy szarakodjak-e a mai elterjedt oprendszerekkel...

L.mebáj T.boy 2013.10.19. 08:22:13

Egy nagy előnye lehet a mai mobil os világban:
Ha nem lesz benne kikapcsolhatatlan kém rendszer.
Az elsők között fogom felrakni, és dobom ki az android spywaret.

Sákif za morro? 2013.10.19. 09:22:56

@fda: Pár éve én is így gondolkodtam. Aztán elkezdtem használni (direkt nem mondom meg hogy melyiket, mert nem reklámnak, vagy agitációnak szánom), és rájöttem, hogy kell a tökömnek Linux. Épp eleget barkácsoltam vele PC-n. A telefonomon levő szoftver pedig pont azt tudja és pont úgy, ahogy én akarom. -> Bekapcsolom, használom. Én kinőttem már ebből a barkácsolósdiból.

fda 2013.10.19. 15:35:20

@Sákif za morro?: Hogy a fenébe tudtál összehasonlítani egy mobiltelefon oprendszert az asztali géped operációs rendszerével? Vagy a két eszközt azonos célra használtad, így mégis össze tudtad mérni őket?

Egyébként mit kell egy linuxon "barkácsolni"? Aki nem ért hozzá, illetve semmi átlagostól eltérőt nem akar, az használjon kész megoldásokat, és semmit nem kell barkácsolni.

Yamashita 2013.10.22. 09:13:06

@fda
Nem flamelni akarok de miért ne hasonlíthatná össze a két operációs rendszert? Azonkívül mondj nekem egy Linuxot amit nem kell barkácsolni. Mert az összes félkész. Bármilyen szomorúan is hangzik. És ezt 9 év Linux használat után nyugodtan kimerem jelenteni. Valószínűleg sákif barátunk nem az alap felhasználók közé tartozik és neki már vannak bizonyos elvárásai amit az alapbeállítás nem elégít ki. Csak menj el az Ubuntu fórumra vagy a Linux Empire-re és kukkants bele a témákba és rájössz, hogy miről beszélek. Egy Linux soha nincsen kész. Ez a szomorú valóság. De mi ezért szeretjük. Mert barkácsolhatjuk és azt csinálhatunk vele amit akarunk.
De ez egy mobiltelefonnál kevés. És nem akarom a Canonicalt bántani de labdába se fognak rúgni az óriások mellett. Ha nincs elég tőkéjük akkor miért erőlködnek? Mi lett az Ubuntu Edge sorsa? Pedig az nem akármilyen belépő lett volna. Csak az a fránya pénz ugye? A mobil gyártás nem olyan mint az asztali oprendszer. Majd a júzer megoldja ha letöltötte... És itt nincsenek lelkes béta felhasználók mint ahogy ez a köztes kiadásoknál van. Itt kész ütős termékkel kell kiállni különben jön a süllyesztő. És nem lehet a babérokon pihenni mert különben jön a Nokia sorsa. Hol vannak a Ubuntu Touch mögé felsorakozott iparági szereplők? Mert a fejlesztési időszak alatt Mark papáék előszerettel hangoztatták, hogy újabb szereplők soroltak be az Ubuntu Touch mögé. És ők hol vannak most. Vagy azt hiszik, hogy a nép majd milliószámra vesz egy Nexust és telepítgeti rá. Ideje volna felébredni Marknak is és kilépni a rózsaszín ködből és realistán nézni az életet. Nem lesz 4 éven belül 200 millió Ubuntu user. Sőt csak pillantsanak a Distrowatchra és láthatják, hogy sajna nem több hanem kevesebb user lesz. És jó lenne ha végre felfognák, hogy nem lehet kihasítani nagy szeletet a tortából ha nincs semmilyen termék. Mert Virtuális termékkel csak virtuális mobil piaci részesedés lesz
süti beállítások módosítása