HTML

KütyüMánia

Minden ami Kütyü, Tech. Legfrissebb hírek, pletykák, tesztek, vélemények! Független portál! 0-24

Facebook

2012.04.04. 14:19 KNAkos

A nagy Nokia Lumia 900 Teszt

3 napja hozta meg Tamás kollegám Amerikából az új Nokia csodát, a Lumia 900-at, és felajánlotta egy pár napos tesztre. Az iPhone megjelenése előtt óriási Nokia fan voltam, izgatottan nyitottam ki a kicsit túlcifrázott dobozt, kíváncsian vártam, hogy milyen telefonnal próbálják behozni a finnek a négyéves lemaradásukat. A kibontás után életem egyik legnagyobb pozítív csalódása ért. A telefont sokkal vastagabbnak képzeltem el, de amint először a kezemben tartottam, újraéreztem azt a kifinomultságot, amit a nokiánál évekre beraktak a fiók legmélyére. Ennek a telefonnak kisugárzása van, remekül eltalálták a kijelző méretét, tökéletesen kerekítették az oldalait, nem vág, mint egy iPhone, nincs gagyi műanyag érzése, mint egy Samsungnak, ez a készülék első fogásra tökéletes.

lumia.jpg

A teszt a tovább után folytatódik!

lumia3.jpg

Az első bekapcsolás kicsit fura volt, rögtön számítógép csatlakozást kért, úgyhogy hazamenet jobban fel tudtam térképezni a design-t. Itt már előjöttek az első problémák. A telefon összes fizikai gombját egy oldalra rakták a tervezők. A legalsó gombot csak úgy tudom elérni, ha kitekerem az egész csuklómat. A gombok nem elég kemények, ha benyomom őket, nincs az a klikk érzés, mint az okostelefonoknál általában. Pozitívum, hogy a SIM kártya kiadót nagyon jól megcsinálták, szinte beleolvad a telefonba, a mini usb kicsit hülyén mutat a telefon tetején, de még meg lehet szokni. Nagyon figyeltek a finnek, hogy minden illesztés tökéletes legyen, hiszen kimondhatjuk, hogy ez az utolsó dobása a Nokiának. Hazaérve végre sikerült beizzítani, könnyek szöktek a szemembe a Windows Phone bootolása után. Végre egy telefon, amin éreztem, hogy szimbiózisban van egymással a telefon és a WP. A HTC-k és LG-k csak belerakták a gombokat és a vasat, majd feltelepítették a szoftvert, a Lumiánál viszont látszik, hogy hosszas előkészítés után született meg a fúzió. Kimondhatjuk, hogy ez az első igazi Windows Phone.

Hardver:

A 800x480-as kijelzőt sokan kevésnek találhatják egy 4,3 colos kijelzőhöz, de a WP remekül mutat ilyen felbontáson is. Az 1,4 GhZ-s Snapdragon processzor szép gyorsan tölti be az alkalmazásokat/honlapokat, felveszi a versenyt bármelyik 2011-es telefonnal. Nem akad, nem várakoztat meg, pont úgy végzi a dolgát, mint egy jó alkalmazott, az 512 mega RAM bőven elég neki. Van egy két honlap, amit sok idő berenderelni, a multitouch gesture-ek nem akadoznak. A kijelző nagyon szép színeket mutat, nem túlszaturáltak, mint a legtöbb AMOLED, ami brilliáns, azok a feketék. Ilyen mély feketét még az új iPad kijelzőjén sem látni. A 16 GB tárolót mindenki maga bírálja, nekem elég volt, az appok nem foglalnak sok helyet. A kamera egy 8 megapixeles dupla vakús carl zeiss, az iPhone 4 szintjét hozzák a képek, nagyon jól dolgozik a szenzor sötét helyeken is.

900.jpg

Szoftver:

Azt hiszem itt nem tudok újat mondani. A WP nagyon stabil, sosem akadozik, sosem fagy be, sosem indít újra, talán az iOS 3 óta nem láthattunk ilyet, és jelenleg ez a legmegbízhatóbb mobil OS. Az egyszerűsége tökéletesen összhangban van a használhatóságával, nem kellenek túlkomplikált animációk, összevissza gesztusok, 2012-ben a Windows Phone kell. A Maps még elég beta, de teljesen rendben van, sokkal kifinomultabb, mint a Google Maps. Sok alkalmazást megtalálhatunk rá, ezek nem portoltak, hanem rendesen WP optimalizáltak, gyorsan töltenek, remekül el lehet velük lenni.

lumia4.jpg

Azt hiszem a Nokia remek munkát végzett, sikerült egy versenyképes telefont összedobniuk, sikerülhet nekik visszatornászni magukat a piacra, majd további fejlesztések után talán újra a nagyok között játszani. A Windows Phone nagyszerű választás volt, nagyszerűen összhangba hozták a telefonnal. A középkategóriás okostelefonok piacán mindenképpen a legjobb, az ára sem olyan húzós, véleményem szerint jól fog fogyni. A titánokkal nem is érdemes versenyeztetni, mert mindenben alulmaradna velük szemben. 

Design: 9/10

Használhatóság: 9/10

Operációs rendszer: 9/10

Kamera: 7/10

Összesen: 8,5/10

Kéne?: Annyira nem, mert csak a középkategóriában tud 8,5 pontot produkálni

Szólj hozzá!

Címkék: teszt magyar kütyü nokia tesztelés 900 benyomások lumia


A bejegyzés trackback címe:

https://kmania.blog.hu/api/trackback/id/tr304363117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása